Máta peprná, kmínová silice a jejich účinky
Gaspan® obsahuje kombinaci dvou silic - máty peprné a kmínu. Obě rostliny mají dobře známé účinky a již dlouho se používají jako přírodní prostředky na zažívací potíže, ulevují od celé řady nepříjemných příznaků
- Mátová silice: zmírňuje křeče a bolesti břicha
- Kmínová silice: zastavuje tvorbu plynu a snižuje nadýmání
- Obě silice mají vliv na zklidnění podrážděných střev
Originální kombinace dvou vysoce koncentrovaných přírodních léčiv v jedné kapsli – pro dobrý pocit ve střevech.
Máta peprná – výjimečná a nejen svou chutí
Máta peprná se pro svou příjemnou chuť a zdravotní benefity používá již tisíce let. Každý ví, že máta peprná se užívá při nachlazení. Věděli jste ale, že má také dlouhou tradici v léčbě příznaků zažívacího diskomfortu, poruch trávení a IBS (syndrom dráždivého tračníku)? Rostlina využívá vlastní esenciální olej jako přirozenou obranu proti predátorům a patogenům, zatímco při vnitřním užití mají některé její složky tišící účinek na bolesti břicha a mírné křeče – tedy příznaky, které často doprovázejí zažívací potíže. U máty peprné byly popsány dokonce i antimikrobiální a protizánětlivé účinky, což je důležité, protože zánětlivé procesy mohou být spouštěčem funkčních gastrointestinálních potíží.7
Kmín – mnohem více než jen koření
Kmín, který je vlastně plodem kmínu lučního, je známý a oblíbený pro svou aromatickou vůni a chuť
a také pro své pozitivní účinky na trávení. Tradičně se kmín stále přidává do těžkých nebo obtížně stravitelných jídel, jako je zelí, a to jak pro zvýraznění chuti, tak pro snadnější stravitelnost.
Kmínová silice, která se získává z plodů kmínu, se již dlouho používá k léčbě různých gastrointestinálních potíží, zejména nadýmání a plynatosti. Díky odpěňovacímu účinku kmínu a inhibičnímu vlivu na růst plynotvorných střevních bakterií se zmírňuje plynatost a nadýmání.
Zjistěte, co způsobuje nadýmání a co s tím můžete dělat.
Funkční trávicí poruchy může být obtížné diagnostikovat, protože není vždy snadné přesně určit příznaky.
Správná rovnováha střevní mikroflóry je životně důležitá pro vaše trávení a celkové zdraví.